ENTOBREED
POSITIONERING & MARKTBENADERING

Wouter Simons wil actief de transitie naar duurzame eiwitconsumptie versnellen. Met zijn Agrofood startup EntoBreed gaat hij dat voor elkaar krijgen. Maar in welke markt maak je de meeste impact? Hoe bereik je die markten?

EEN SUCCESVOLLE START-UP

Als startup in agrofood zijn er veel dingen te regelen: van vergunningen en investeringen tot de organisatie en bedrijfsvoering. Veel van de dagelijkse inzet gaat daar naartoe. Juist bij de opstart is het essentieel de blik naar buiten te houden. Welke markt je gaat benaderen en welke producten daarbij passen heeft impact op de keuzes die je maakt voor je bedrijfsvoering.

de STRATEGISCHE AANPAK van BeTheBox

 

VANUIT DE ESSENTIE

Als ondernemen maak je veel beslissingen op intuïtie. Helemaal niks mis mee. Toch is een strategische basis heel behulpzaam als het gaat om uiting geven aan je gevoel. In twee werksessies gaan we de diepte in. We staan stil bij het bestaansrecht van EntoBreed en het grote doel. De sessies zijn intensief en inzichtelijk. Ik formuleer een krachtige positionering die draait om de transitie in de voedingsmiddelen markt en welke rol duurzame eiwitten uit meelwormen daarin spelen. Het positioneringstraject wordt verankerd in een inspirerend en persoonlijk merkboek. Een boek dat dient als kompas voor de onderneming en om koers te houden met het vervolg.

MARKTBENADERING

De positionering maakt duidelijk waar EntoBreed voor staat en welke rol ze wil spelen in de eiwittransitie. Nu is het tijd om aan de slag te gaan met de strategie. Hoe gaan de grote doelen bereikt worden. De eerste stap is het uitwerken van de product -en marktcombinaties. Wat kan er in welke markt en welke impact heeft dat op de bedrijfsvoering. Dan komt het belangrijkste. Keuzes maken. Waaraan moet je vandaag gaan werken om de doel van morgen en overmorgen te bereiken. Een krachtige strategie geeft richting en overtuigt.

VERDIEPING & INSPIRATIE

Bij een markt in beweging past een inspirerende verdieping. Een blik op een mogelijke toekomst, waarin eiwitten op een duurzame manier geconsumeerd worden. Wat betekent dat voor de consument? En voor het schap in de supermarkt? Hoe zien vergelijkbare markten eruit en welke inspiratie is er uit andere categorieën te halen. En hoe kun je dat allemaal samenvatten in een krachtig merk, inclusief naamstelling, logo, uitingen en tone-of-voice. Dat geeft inspiratie voor innoverende proposities en concepten!

WOUTER SIMONS

Geert heeft focus aangebracht in mijn positionering en strategie. Hij combineert theoretische kennis met inzichten en denkt vanuit eindgebruiker. Met de verdieping in strategische marktbenadering heb ik de richting waarin ik mijn doelen kan bereiken. Bovenal waardeer ik de spiegel die Geert me op de juiste momenten heeft voorgehouden. Ik kan Geert dan ook van harte aanbevelen als marketing strateeg.

GEINSPIREERD?

Werk je ook aan een nieuwe markt? Wil je dat succesvol in de markt zetten? Heb je een scherpe strategie nodig? Ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal. Samen werken we aan een krachtig merk die jouw verhaal verteld. Ik vertel je graag meer over de aanpak van Be The Box in een persoonlijk gesprek.

Stuur me een email

bel of app naar

ALS IEDEREEN OUTSIDE THE BOX DENKT WIE ZIT ER DAN IN?

AANGENAAM

Ik hoor graag hoe ik jou kan helpen! Neem contact op voor een goed gesprek met een kop koffie.

LAATSTE INZICHTEN

BETHEBOX

LINKEN?