Over de kracht van Skoda. (En wat je daarvan kunt leren)

Weet jij waar je voor staat en wat je betekent voor je klanten? En heb je ook scherp wat je niet bent voor je klanten?

Een krachtige positionering werkt als een kompas, het geeft richting in het ontwerp en uitvoeringsproces. Het helpt je met het maken van keuzes. Een merk die dat goed heeft begrepen is Skoda. Hier lees je hoe ze dat doen.

Over Skoda.

Skoda opereert in een volwassen en concurrerende markt. Als je actief bent in zo’n markt loont het om een scherp profiel te hebben. Je kunt niet alles zijn voor iedereen. De meeste automerken focussen op een aspect van de auto, veiligheid (Volvo), sportiviteit (BMW), techniek (Audi), design (alfa Romeo). Skoda pakt het anders aan en richt zich op een gevoel. En dat doen ze heel slim.

Skoda sponsort vrije tijd.

Zaterdag is een dag met vele mogelijkheden. Klussen, de natuur in, sporten, met je gezin of club op pad. Actief bezig zijn met anderen. De Zaterdag staat symbool voor Vrije tijd en als de ultieme dag die je zelf kunt indelen. Het gevoel van vrij zijn van de dagelijkse sleur en doen wat je leuk vindt.

Skoda Zaterdag.

Skoda commercial: Zaterdag is hard werken.

De positionering is het ijkpunt waarop keuzes worden gemaakt.

  • Glanzende auto’s op weg naar het werk? Nee. Alles rondom carrière en prestige heeft niks met het vrije tijd gevoel te maken.
  • Sponsoring van de Tour de France? Ja. Als deze Skoda drie weken Tour overleeft, dan kan die zeker ook jouw zaterdag aan.
  • Deze auto is er voor jou.

Met de scherpe positionering van Skoda wordt het makkelijker om keuzes te maken.

Hoe breng je dit in de praktijk?

  1. Weet waar je voor staat. Neem de tijd om je grote doel te beschrijven. Wat motiveert je, wat is het bestaansrecht van je bedrijf. Gebruik hiervoor een FRED.
  2. Kies! De belangrijkste. Durf keuzes te maken, je bent er niet voor iedereen. Richt je op je kerndoelgroep en maak die ultiem tevreden. Coolblue weet dat goed te doen, Inbound marketing van Zappos (en coolblue)
  3. Houd daar aan vast. Hou je positionering als fundament voor je onderneming. Pas aan waar nodig, maar blijf consequent. Een scherpe positionering geeft je onderscheid en herkenbaarheid. Lees: Aantrekkingskracht

MAAK KENNIS MET BETHEBOX

Wil je ook stap voor stap werken aan een toekomstbestendige onderneming? Ben jij toe aan de volgende stap in jouw bedrijf? Ik ben erg benieuwd naar jouw verhaal. Ga samen op zoek naar de kernkwaliteiten die jou een krachtige marketingstrategie opleveren. Ik vertel je graag meer over de aanpak van Be The Box in een persoonlijk gesprek.

 

 

Stuur me een email

bel of app naar

ALS IEDEREEN OUTSIDE THE BOX DENKT WIE ZIT ER DAN IN?

AANGENAAM

Ik hoor graag hoe ik jou kan helpen! Neem contact op voor een goed gesprek met een kop koffie.

LAATSTE INZICHTEN

BETHEBOX

LINKEN?